Upoznajte naš Tim

Neal Gandhi

Osnivač & Izvršni predsjednik

Neal Gandhi je izvršni je predsjednik, suosnivač i glavni investitor u Spin Energy.

Prije nego što je osnovao Spin Energy, Neal je bio osnivač i izvršni direktor TPXimpact-a. Ova kompanija, koja kotira na Londonskoj burzi (TPX:L), specijalizirana je se za informacijsku tehnologiju, dizajn, podatke i digitalna iskustva. TPXimpact je u samo šest godina doživio eksponencijalni rast te se proširio s početnih nekoliko zaposlenika na gotovo 1000. Neal je i dalje prisutan u  TPXimpact-u kao najveći dioničar i neizvršni direktor.

Tijekom svoje karijere, Neal je konstantno pokretao i širio uspješne poslovne poduhvate. Uspješno je prodao nekoliko svojih tvrtki raznim kupcima, uključujući tvrtke kotirane na Nasdaqu, Londonskoj burzi, privatnim investicijskim fondovima i kupcima.

Kada je riječ o obrazovanju, Neal je stekao iskustvo kroz svoje vlastito  poduzetničko putovanje. Neal je sretno oženjen, otac  šestero djece i živi u blizini Londona.

Igor Ostrolučanin

Osnivač i izvršni direktor
Generalni direktor za tržište centralne i istoćne Europe

Igor je iskusni poduzetnik koji posjeduje iznimne voditeljske vještine i impresivan poduzetnički put uspješnog osnivanja tvrtki i postizanja izvanrednih rezultata. Prije nego što se uključio u Spin Energy i Bridgelink Europe, bio je član vodećeg tima u Solarcenturyju, tvrtki koju je kasnije preuzeo Statkraft.

S obzirom na svoje poznavanje više jezika, Igor je veteran u međunarodnom energetskom poslovanju i ima izvanrednu međunarodnu mrežu te opsežno iskustvo na globalnim tržištima. Boravio je i radio u raznim zemljama, uključujući poznata europska financijska središta poput Londona, Frankfurta, Geneve, Zuga i Monaka, stekavši duboko razumijevanje različitih kultura i poslovnih krajolika. Trenutno, Igor živi u blizini Londona.

Tijekom svoje karijere, Igor je obnašao značajne upravljačke pozicije u renomiranim organizacijama kao što su Enel, EDF Trading, Deutsche Bank, Cargill International i Statkraft. Osim toga, Igor trenutno obavlja i ulogu generalnog menadžera za tržišta Centralne i istočne Europe, koristeći svoju opsežnu mrežu kontakata te stručnost I poznavanje tržišta kako bi poticao rast i uspjeh.

Igor je pružao usluge razvoja i savjetovanja brojnim investitorima koji su ulazili na lokalna CEE tržišta i odigrao je ključnu ulogu u predstavljanju i olakšavanju ulaska međunarodnih obnovljivih tvrtki Solarcentury i Statkraft na hrvatsko i šire balkansko tržište. Njegova snažna lokalna mreža i duboko razumijevanje poslovanja ključni su u postavljanju uspješnog poslovanja u regiji.

Ivana Nissen

Direktor operacija

Ivana je iskusna poduzetnica, poznata po svojim iznimnim vještinama vođenja i organizacijskim sposobnostima. S više od 20 godina praktičnog iskustva kao menadžer i savjetnica za organizaciju i upravljanje, izgradila je impresivan poslovni put, surađujući s uglednim korporacijama i financijskim institucijama.

Ivanina odgovornost u SPIN Energy leži u dizajnu upravljačkog i menadžment sustava, kao i nadzoru svih aspekata korporativnih operacija i upravljanja projektima s ciljem  osiguranja besprijekornog tijeka poslovanja i suradnje različitih  funkcija.

S magisterijem iz matematike i računalnih znanosti, Ivana posjeduje snažnu akademsku osnovu. Dodatno, usavršila je svoje vještine kroz različite međunarodno priznate profesionalne certifikacije u području upravljanja uslugama i strategijskog vođenja, što dodatno pojačava njezinu stručnost u tim područjima.

Ivana tečno govori četiri jezika, posjeduje iznimne komunikacijske vještine i prirodni talent za povezivanje s ljudima. Njena sposobnost učinkovite interakcije i razumijevanja s pojedincima iz različitih poslovnih domena izdvaja ju od drugih.

Nicola Bellettieri

Financijski direktor

Nicola ima impresivan životopis s više od dva desetljeća iskustva u industriji i energetici, s gotovo desetljećem posebno usmjerenim na obnovljivu energiju. 

Prije pridruživanja Spin Energy, Nicola je obnašao dužnost CFO-a za solarnu energiju u Contourglobalu, smještenom u Milanu. Također je radio u odjelu AFC (Asset Finance and Capital) u Enel Green Poweru, gdje je bio CFO za različite lokacije diljem Europe, Afrike i Azije.

Nicola je diplomant prestižne poslovne škole Bocconi i također ima MBA diplomu s HEC Parisa. Kad nije zauzet poslom, Nicola uživa u igranju padela i istraživanju prekrasnih Dolomita kroz planinarenje.

Mario Farina

Komercijalni direktor

Mario donosi bogato iskustvo na tržištu solarne energije, s naglaskom na poslovni i projektni razvoj, EPC izgradnju i prodaju. Svojim obimnim iskustvom usko surađuje s državnim tijelima, primateljima usluga, dizajnerima lokacija i inženjerima kako bi osigurao glatko i uspješno upravljanje Spin Energy projektima.

Tijekom svoje impresivne karijere koja traje više od 22 godine, Mario je obnašao vodeće pozicije u multinacionalnim podružnicama talijanskog tržišta obnovljive energije, kao i u različitim zemljama Bliskog istoka.

Mario je završio studij elektrotehnike, a potom i MBA na prestižnoj MIB School of Management u Trstu. S kombinacijom snažnih vještina komunikacije, tehničkog znanja, poslovnog umijeća i međunarodnog iskustva, Mario je dragocjen resurs u vođenju rasta i uspjeha SPIN Energy inicijativa.

Salvatore Illiano

Generalni Direktor - Italija

Salvatore je renominarn stručnjak s impresivnim tridesetogodišnjim iskustvom u sektoru obnovljive energije. Uspješnost na talijanskom i međunarodnim tržištima, ga čini visoko poštovanim stručnjakom u razvoju fotovoltaičnih sustava. Tijekom svoje karijere, Salvatore je uvijek postizao izvanredne rezultate i P&L.

Od 2006. godine, Salvatore je aktivno uključen u talijansku industriju obnovljive energije, stekavši opsežno znanje i vrijedno iskustvo na talijanskom tržištu fotovoltaičnih sustava. Njegov fokus uglavnom je bio na razvoju i izgradnji projekata velike snage.

Trenutno, u Spin Energyju, Salvatore obnaša dužnost generalnog direktora za Italiju. U toj ulozi on i njegov tim odgovorni su za nadzor cijelog internog razvojnog procesa projekata fotovoltaičnih sustava velike snage, počevši od greenfield razvoja pa sve do faze spremnosti za izgradnju.

Salvatoreov profesionalni put uključuje rad s renomiranim organizacijama poput Europske svemirske agencije, Woordward BV, General Electrica, Norsksolkraft AS, Greensun BV i Enerland Grupe. Osim impresivne karijere, Salvatore je magistar elektroničkog inženjerstva, što dodatno pokazuje njegovo stručno znanje i predanost svom području.

Marat Sarbanov

Voditelj financija

Marat je odgovoran za provođenje procjena projekata i evaluacija projektnih ishoda za različite poslovne prilike. Posjeduje iznimnu sposobnost pripreme procjena projekata i financijskih modela uzimajući u obzir različite structure ulaganja.

Maratova stručnost u projektiranju financija proizlazi iz njegovog širokog iskustva u uredu EBRD-a u Londonu, gdje je radio u odjelu za energetiku i snagu. Tijekom svog rada u EBRD-u, usredotočio se na složene infrastrukturne projekte i projekte obnovljive energije. Njegova uloga uključivala je procjenu kreditne sposobnosti zajmoprimaca, osmišljavanje novih poslova i pažljivo praćenje provedbe projekata.

Osim svoje stručnosti u projektiranju financija, Marat je iznimno vješt u izradi financijskih modela za projekte. Bio je dio specijaliziranog tima smještenog u Londonu, gdje je izgradio kompleksne financijske modele za projekte obnovljive energije. Osim toga, također je razvio operativne modele za plinske i vodovodne usluge.

Marat je višejezičan što doprinosi njegovoj sposobnosti učinkovite komunikacije i suradnje s raznolikim dionicima.

Mario Šoletić

IT Direktor

Mario ima impresivnu međunarodnu karijeru, radeći za neke od najvećih svjetskih tvrtki. U Philips Research Labu usredotočio se na obradu digitalnih signala u stvarnom vremenu i bio je uključen u stvaranje vrhunskih prototipova tehnologije za različite europske projekte. U svojoj ulozi u Philips Semiconductorsu, Mario je pružao podršku vodećim međunarodnim proizvođačima televizora i set-top boxova diljem svijeta, pomažući u razvoju softvera za programabilne mikročipove.

S magisterijem iz informacijske tehnologije i pozadinom u elektroničkom inženjerstvu, Mario donosi obilje znanja i stručnosti u svoj rad. Njegov doprinos SPIN Energyu nadilazi svakodnevne inženjerske zadatke projektiranja. Mario je aktivno uključen u razvoj internih softverskih rješenja za dubinsku analizu projekata koristeći IT kao katalizator inovacija u upravljanju PV projektima.

Mario ne samo da je iznimno vješt u svom području, već je i član i jedan od osnivača organizacije MENSA u svojoj zemlji. Osim toga, tečno govori hrvatski, engleski i talijanski, što mu omogućuje učinkovitu komunikaciju i suradnju s osobama različitih pozadina. Mario je vrijedan i svestrani profesionalac zahvaljujući svojem raznolikom skupu vještina, kreativnosti i prijateljskoj naravi.

Julie Nicholds

Voditelj ljudskih resursa

S više od 30 godina iskustva kao stariji HR stručnjak, Julie je  stekla  bogatstvo znanja i stručnosti.

Njen profesionalni put obuhvaćao je različite uloge u korporativnom  sektoru i kao HR konzultant, što joj  je pružilo cjelovito razumijevanje industrije.

Osim svoje HR stručnosti, Julie  je  također  kvalificirani  trener,  specijalizirana  za  rad  s  voditeljskim  timovima  radi  unaprjeđenja njihovih  individualnih  i  kolektivnih  rezultata.  Fokusira  se  na  područja  kao  što  su  trening  za  vođenje,  osobni  razvoj i planiranje  nasljedstva. 

Osim navedenog, Julie je posvećeni instruktor prve pomoći za mentalno zdravlje, te pruža osnovnu obuku iz MHFA za korporativne subjekte i pojedince.