Usluge

Naš interni tim stručnjaka zadužen je za sve aspekte razvoja projekta elektrana na obnovljive izvore energije potrebnih za dovođenja projekata do RTB statusa.

Services

Our In-House team of experts covers all aspects of the PV project development needed to successfully reach Ready to Build status

01

Pristup razvoju temeljen na provjerenim podacima

Jedna od naših ključnih prednosti je dubinsko znanje o evoluciji elektroenergetske mreže i sposobnost odabira ekološki najodrživijih područja za razvoj velikih elektrana na obnovljive izvore energije.

02

Interni tim stručnjaka

Naš interni tim zadužen je za sve aspekte razvojnog procesa, od profiliranja elektroenergetske mreže, odabira zemljišta i izrade cjelovitih studija izvedivosti do svih ostalih aspekata potrebnih za dovođenje projekata do RTB statusa.

03

Agilnost i brzina

Naša agilnost u istraživanju i odabiru lzemljišta omogućuje razvoj velikih solarnih elektrana u vremenskom roku koji do sada nije bio moguć.

Usluge

Analiza elektroenergetske mreže i raspodjele kapaciteta

Pažljivo profiliramo i odabiremo prilike za projekte obnovljivih izvora energije na temelju postojećih i očekivanih kapaciteta operatera prijenosnog i distribucijskog sustava u preopterećenoj elektroenergetskoj mreži.

Pronalaženje, procjena i rezervacija odgovarajućeg zemljišta

Pronalazimo potencijalno prikladne lokacije koje odgovaraju identificiranom potencijalnom kapacitetu elektroenergetske mreže, vršimo preliminarnu procjenu ograničenja i prepreka te preliminarnu analizu proizvodnje i profitabilnosti. Ako se prvom procjenom utvrdi prikladnost zemljišne čestice za razvoj projekta obnovljivih izvora energije, naš tim osigurava odgovarajuća prava na zemljište za daljnji razvoj projekta.

Osiguranje kapaciteta na elektroenergetskoj mreži

Provodimo pripremne studije i inženjerske radove, nakon čega sastavljamo i podnosimo odgovarajući zahtjev za kapacitet elektroenergetske mreže.

Cjelovita studija utjecaju na okoliš

Provodimo detaljne studije o utjecaju projekta na okoliš i nakon što lokalne uprave potvrde prihvatljivost projekta s obzirom na okoliš započinjemo inženjersku fazu razvoja.

Projektiranje, inženjering, proizvodnja i analiza isplativosti

Naš tim visokokvalificiranih inženjera s bogatim iskustvom u sektoru obnovljive energije projektira elektranu i priprema tehničku dokumentaciju. U okviru projekta izrađuju se i financijski modeli te se proučava sama proizvodnja energije kako bi se kupcima osigurala visoka profitabilnost.

Ishođenje dozvola i odobrenja

Nakon što su sve upravne, pravne i okolišne dozvole za izgradnju solarne elektrane podnesene nadležnim tijelima, vodimo proces ishođenja dozvola, komuniciramo s tijelima za izdavanje dozvola te brzo i učinkovito radimo eventualne potrebne dopune.

Prodaja Ready to build (RTB) projekata

Onog trenutka kada projekt zadovolji sve zahtjeve i bude spreman za početak izgradnje, naš posao je gotov, a kupcima nudimo projekt elektrane spremne za izgradnju. Proces prodaje pomno je strukturiran i ponovljiv, a svi procesi uspostavljeni su kako bi se osiguralo da Spin Energy ispunjava zahtjeve većih korporativnih kupaca. Standardno zadovoljavamo KYC (eng. Know Your Customer) provjere velikih svjetskih korporacija.